Ook in het prachtige Drenthe is de bietencampagne gestart. Afgelopen zondagavond trapten we af in ons gebied bij de kraan, vlakbij Zwartemeer. Onder een stralende zon werden de allereerste bieten met veel enthousiasme door Loonbedrijf Ellen in de bak gespit. Aankomende donderdag gaan we van start in ons andere gebied in Drenthe, met de laadschop, en is onze bietencampagne officieel begonnen.
 
De voorspelde opbrengst ziet er goed uit, beter dan eerdere schattingen. Verwacht wordt een opbrengst van 84 ton bieten per hectare, met een suikeropbrengst van 14 ton per hectare. Dit is iets hoger dan het vijfjarig gemiddelde, zij het lager dan vorig jaar. Ondanks een koud voorjaar en een enigszins natte zomer, zijn er gelukkig voldoende zonuren in september, waardoor de bietenvelden er momenteel prachtig bijliggen.
 
Het transport van de suikerbieten gaat dag en nacht door, behalve op zondag overdag. Het is een mooie, maar intensieve periode waarbij iedereen in ons bedrijf betrokken is. We zijn ontzettend trots op al onze medewerkers die ondanks alle uitdagingen deze fantastische prestatie mogelijk maken. Al meer dan 70 jaar vervoeren we suikerbieten naar de fabriek.
 
De toewijding en inzet van ons team, en de steun van hun families, zijn werkelijk onmisbaar en zeer gewaardeerd. 💪🌱
 
#Bietencampagne #Teamwork #TrotsOpOnzeMensen