Wigchers Transport heeft een rijke historie die teruggaat tot het begin van de vorige eeuw. Louwrens Wigchers startte het bedrijf als scheepsjager tot ongeveer 1932. Later sloten zijn zoon Jaap en schoondochter Aaltje zich aan. In 1942 richtte Jaap een éénmanszaak op, waarbij hij landbouwproducten, stenen, hout en brandstoffen vervoerde met paard en wagen, en één vrachtwagen. In de jaren die volgden, breidde het bedrijf zich uit met meer transportmogelijkheden.

Toen (klein)zoon Louwrens in 1964 in de zaak kwam was het nog steeds een eenmansbedrijf. Zes jaar later stonden er naast vader en zoon inmiddels drie chauffeurs op de loonlijst. In 1972 werd het bedrijf omgezet in een besloten vennootschap met de naam Transportbedrijf Wigchers b.v. Het wagenpark groeide gestaag, en het transport van postduiven werd een belangrijke activiteit van het bedrijf, met de Nederlandse Algemene Bond van Postduivenhouders als trouwe opdrachtgever. In 1983 volgde de overname van De Groot b.v. in Zweeloo, wat leidde tot de oprichting van Wigchers Internationaal Transport b.v. (W.I.T.). De jaren daarna werden gekenmerkt door een tekort aan tonnagevergunningen, wat creatieve oplossingen vereiste. Uiteindelijk wendde W.I.T. zich tot de Minister van Verkeer en Waterstaat om de situatie aan te kaarten en een oplossing te vinden.

Sinds 1991 is het bedrijf gevestigd op het industrieterrein aan de Maatschappijweg in Schoonoord. In 2008 nam de vierde generatie, bestaande uit Hedy Smit-Wigchers en Jaap Wigchers, het roer over. Hiermee werd een belangrijke stap gezet om continuïteit te bieden aan klanten, werknemers en leveranciers. In het voorjaar van 2017 trad Aaldert Kuipers toe tot de directie, en met zowel oude als nieuwe generaties aan boord beschikt Wigchers Transport over een schat aan kennis en ervaring. 🚛✨

Voor een uitgebreidere versie van onze historie kun je hier terecht.

#WigchersTransport #Historie #Familiebedrijf #Transportbedrijf #Continuïteit