Een hele grote en bijzonder eervolle verrassing afgelopen dinsdag 26 april! Op deze dag werd Louwrens Wigchers Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding met name voor zijn verdienste als eigenaar en “vrijwilliger” van het Motor- & Brommermuseum Schoonoord. Meer dan 20 jaar is Louwrens al actief met zijn verzameling en heeft hij voor duizenden bezoekers belangeloos rondleidingen verzorgd samen met zijn vrouw Willy.
Burgemeester Renze Bergsma (Gemeente Coevorden)
”De heer Louwrens Wigchers uit Schoonoord is eigenaar van het Motor- en Brommermuseum in Schoonoord sinds 2000. Wat ooit begon met de zoektocht naar een Panther is uitgegroeid naar één van de mooiste collecties brommers en motoren. Samen met zijn vrouw Willy Wigchers verzorgt hij rondleidingen in het museum. Hij was niet van de schoolbanken maar is wel van de handel. Hij zet zich in voor zijn naasten en voor de samenleving. Hij is in het dorp daarnaast bekend als voormalig eigenaar van Wigchers Internationaal Transport (1964-2008).”
DVHN 27-4-2022
Tientallen jaren leidde Louwrens Wigchers (72) zijn gelijknamige transportbedrijf in Schoonoord. Mooi hoor, die indrukwekkende vrachtwagens, maar Wigchers wordt pas echt enthousiast als het over zijn oude brommers en motoren gaat. Honderden heeft hij er inmiddels verzameld. De garagebox waarin zijn Brommer- & Motormuseum was ondergebracht werd daarom al snel een forse loods. De verzamelaar gaat zo ver dat hij van één motor, een Ducati, twee stuks heeft. Eentje uitgepakt, en eentje zit nog in zijn originele doos met de vliegkist er nog omheen. De mensen van de fabriek zijn zelfs komen kijken omdat ze het zo bijzonder vonden.