Schoonoord – Wigchers Internationaal Transport b.v. in Schoonoord heeft vandaag de handtekening gezet voor de aanschaf van tien nieuwe DAF XG geleverd vanaf mei/juni 2023. Er is bewust gekozen voor de nieuwe XG met 530pk met extra ruimte en comfort voor de chauffeur. Zo zijn de voorloopassers uitgerust met volledig lederen chauffeursstoel, standairco en alle mogelijke veiligheidssystemen.

Wigchers heeft naast comfort van de chauffeur ook veiligheid hoog in het vaandel staan. De dode hoekspiegel wordt vervangen door een camerasysteem wat de vooruitkijk- en trottoirspiegel vervangt. De camera biedt een breder gezichtsveld en verbeterde aerodynamica van de truck.

De vrachtwagens worden voorzien van een schuifschotel en zijn volledig ADR uitgevoerd. De vrachtwagens zijn daarmee flexibel inzetbaar in de meerdere disciplines die het familiebedrijf beheerst. De investering zorgt voor verdere verjonging en uitbreiding van het moderne wagenpark van de firma uit Schoonoord.

De vrachtwagens worden geleverd door Bakker bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep. Bakker heeft 500 medewerkers, verdeeld over 20 locaties in Noord-, Midden-, en Oost-Nederland. Bakker richt zich in onder andere op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van DAF.