Wat een geweldige dag hadden we! Alle deelnemende voertuigen verzamelden zich tussen half 10 en kwart voor 11 op het terrein van de WSG. Onze groep was al om 10 uur aanwezig na een snelle pitstop bij de wasstraat. De sfeer was meteen gezellig bij aankomst, en we werden netjes naar onze plekken (helemaal vooraan naast de Happy Smile auto’s) geleid. Nadat we van een heerlijk kopje koffie met cake hadden genoten, was het om 11 uur tijd voor de briefing. Het was duidelijk dat alles tot in de puntjes was voorbereid; de organisatie was echt professioneel. Overal was aan gedacht, van de route tot aan de overvloed aan verkeersbegeleiders.

Rond half 1 was het tijd voor de eerste rit, waarbij alle passagiers aan boord van auto’s, vrachtwagens en trikes werden geladen. Een indrukwekkende stoet van 95 voertuigen vertrok vanaf de WSG en doorkruiste Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Zwartemeer, Klazienaveen en het industrieterrein, om uiteindelijk weer terug te keren.
Na deze enerverende rit was het tijd om onze innerlijke mens te verwennen met patat, snacks, broodjes hamburger en een ruime keuze aan drankjes, allemaal omlijst door de gezellige klanken van de volkszanger Erik van Klinken.

Tegen half 3 was het tijd voor de tweede rit, die een compleet andere route volgde. Deze leidde ons vanaf de WSG via de rondweg Angelslo, langs het ziekenhuis richting Emmermeer, waar we de Weerdingerstraat inreden en vervolgens door het centrum gingen. Daarna namen we de Hondsrugweg door de tunnel en passeerden we de brandweer, om via Zuidbarge weer terug te keren naar de WSG.

Al met al was het een buitengewoon geslaagde dag, waarbij de kinderen enorm genoten hebben. Alles was tot in de puntjes geregeld, en er was geen moeite gespaard om er een geweldige dag van te maken. 🚚😄

Onze dank gaat ook uit naar de organisatie en vanzelfsprekend naar Eric, Jeroen en Douwe! 🏅👍🏻
Foto’s via Gert Poelman en Eric Snijders.