Olie en gas

Veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit. Dat is wat we bij Wigchers bieden. Want de dynamiek van de olie- en gasindustrie past precies bij onze organisatie. Daarom is onze planning voor spoedopdrachten 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Hierdoor kunnen we snel en adequaat handelen.

Neem alvast contact op

Veilig transport voor olie- en gasindustrie

Bij Wigchers hebben we veilig transport voor de olie- en gasindustrie hoog in het vaandel staan. Daarom zorgen wij ervoor dat onze chauffeurs beschikken over voldoende kennis en een gedegen opleiding. Door de diversiteit van materialen die vervoerd dienen te worden, is de kennis van ladingzekering erg belangrijk. Doordat onze trucks VLG-gekeurd zijn, vindt het transport altijd op een veilige manier plaats.

Duurzaam transport voor de olie- en gasindustrie

We vinden het belangrijk om het transport op een duurzame manier van A naar B uit te voeren. Daarom schaffen we alleen de modernste trucks aan met verminderde CO2- en NOx-emissies. Ons wagenpark bestaat dan ook alleen uit Euro 6 trucks. Deze moderne trucks zorgen voor minder luchtvervuiling, waardoor het transport voor de olie- en gasindustrie op een duurzame manier plaatsvindt.

Kipperwerk

Boorslib – Cuttings

Met onze in eigen huis ontwikkelde, waterdichte cutting-kippers organiseren we voor jou de afvoer van boorslib oftewel cuttings. Door de ervaring met het afvoeren van cuttings weten wij als geen ander hoe dit op een effectieve manier kan worden vervoerd. We zorgen ervoor dat de cutting zo wordt geladen dat het nooit buiten de trailer komt. Bovendien wordt de boorslib op een milieuvriendelijke wijze wordt afgevoerd.

Kipperwerk

Soorten transport

Exceptioneel transport

Met een Euro-dieplader, semi-diepladers met oprijstukken, stuurtrailers die enkel en dubbel uitschuifbaar zijn en uitschuifbare semi’s verzorgen we exceptionele transporten. Voor Nederland hebben we doorlopende breedte-, hoogte- en lengtevergunningen. En in Duitsland hebben we doorlopende breedtevergunningen. Bij afwijkende maten zorgen we er ook voor dat de benodigde ontheffingen, vergunningen en transportbegeleiding wordt geregeld. Wij regelen alle benodigdheden voor het exceptioneel transport.

Dieplader
Lowdecker

Lowdecker

Voor het transport van bijvoorbeeld containers of keerwanden kunnen we onze lowdeck combinaties inzetten. De combinatie heeft een lagere laadvloerhoogte en de laadvloer is 13,6 meter lang. Dit in combinatie met een doorlopende ontheffing voor Nederland voor exceptioneel transport. De combinaties zijn ook geschikt voor ADR transport en door een lager totaalgewicht ten opzichte van een dieplader biedt dit unieke mogelijkheden voor transport!

Meer weten over onze transportmogelijkheden?
Lowdecker

Autolaadkranen

We hebben in ons wagenpark diverse mogelijkheden met betrekking tot het laden en lossen van lading. We beschikken over een truck die is voorzien van een 35 ton/meter kraan en beschikken we over een tweetal trekkers met een 60 ton/meter kraan. Onze autolaadkranen zijn ook geschikt voor hijswerkzaamheden. Dit, in combinatie met onze ervaren en goed opgeleide chauffeurs zorgen ervoor dat de autolaadkranen breed inzetbaar zijn.

Autolaadkraan
Autolaadkraan
Truckpusher

Transportcoördinator / Truckpusher

Voor grotere projecten, zoals het verhuizen van een boortoren, maken we gebruik van onze transportcoördinator. Deze coördinator zorgt ervoor dat de aan- en afvoer van alle materialen zo efficiënt en optimaal mogelijk gebeurt. In zijn rol als truckpusher zorgt hij voor een optimale belading van de opleggers en semi’s. In deze rol is de coördinator regelmatig ter plaatse aanwezig.

Truckpusher

ADR en VLG

We zijn ervaren in het transport voor de olie- en gasindustrie. Onze chauffeurs beschikken over de benodigde kennis en opleidingen. Onze trucks, semi’s en opleggers zijn VLG-gekeurd en ADR uitgerust. Dat houdt in dat deze vervoersmiddelen volledig voldoen aan de huidige normen op het gebied van veilig vervoer van gevaarlijke stoffen. Het vervoer vindt dus op de meest verantwoorde wijze plaats.

ADR en VLG
ADR en VLG

Meerdere specialiteiten

Bij Wigchers kun je niet alleen terecht voor het transport in de olie- en gasindustrie. Door onze uitgebreide vloot aan vrachtwagens en opleggers kunnen we alle kanten op. Zo is het ook mogelijk om ons te benaderen voor een spoedopdracht en zetten we ons altijd in voor een milieuvriendelijk transport, met minimale overlast voor de omgeving.

Meer informatie over het transport van Wigchers

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot het transport in de olie- en gasindustrie? Neem dan contact met ons op! Samen met jou kijken we graag naar hoe we het transport op de meest effectieve manier kan worden uitgevoerd. Daarnaast bent je bij transport uitgevoerd door Wigchers verzekerd van een veilig en duurzaam transport.

Neem contact op!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!