Over ons

Wigchers Int. Transport is een familiebedrijf in hart en nieren. We hebben een uitgebreid eigen wagenpark met 85 trucks en 250 opleggers. We zijn breed gespecialiseerd en beheersen meerdere disciplines. Denk aan transport voor de olie- en gasindustrie. Maar ook het vervoer van grondstoffen zoals asfalt en zand. Van kunstwerken tot betonplaten, van agrarische producten tot vervuilde grond, kortom transport in de breedste zin van het woord.

Met meer dan 100 jaar aan ervaring kunt u uw transport met een gerust hart door ons laten uitvoeren.

Onze organisatie

‘Zorgvuldig, flexibel en betrouwbaar.’ Dat is wat klanten van ons vinden. Met een team van ongeveer 100 mensen zorgen we voor een goed, veilig en duurzaam transport.

Maar logistiek is meer dan het vervoer van uw goederen van A naar B. Ook planning, organisatie en administratie kunnen we van u overnemen. Logistieke dienstverlening en transport op maat, zodat we u kunnen ontzorgen.

Directie
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Veilig werken

Een veilige werkomgeving creëren is niet genoeg. Dit zijn slechts de randvoorwaarden. Het zijn de mensen die moeten zorgen voor een veilige werkplek. Onze medewerkers volgen regelmatig trainingen, zodat ze zich bewust zijn van hun eigen veiligheid en die van hun medemens. Want juist in onze sector is het belangrijk aandacht hiervoor te hebben. Veilig werken is voor ons geen keuze. Veilig werken is wat we doen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Duurzaam

Ons wagenpark bestaat volledig uit Euro 6 trucks. We verminderen hiermee de CO2- en de NOx-emissies. Met de aanschaf van de trucks sluiten we aan op de filosofie van ons bedrijf. Wigchers Int. Transport vindt het belangrijk te investeren in een schone leefomgeving. We investeren in het verbeteren van onze bedrijfsvoering met oog voor mens en milieu. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.

CO2-footprint
Wigchers Int. Transport heeft een CO2-footprint. Met deze footprint maken we inzichtelijk hoeveel CO2 we uitstoten en hoe we de uitstoot reduceren.

Wagenpark
Roadservice

Werkplaats en APK

In onze eigen werkplaats in Schoonoord worden het dagelijks onderhoud en de APK-keuringen uitgevoerd. Heeft uw of ons materieel aanpassingen nodig zoals een schuinstelling of bokken? In onze werkplaats werken vakbekwame medewerkers. Samen kijken we naar de beste oplossing voor uw transport.

U kunt rekenen op goed onderhouden en modern materieel. We vinden kwaliteit, betrouwbaarheid en effecten op de omgeving en het milieu belangrijk. Doordat we zelf onderhoud en reparatie, eventueel onderweg, uitvoeren kunnen we dit waarborgen.

Roadservice

Vestigingen

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Schoonoord (Drenthe). Van hieruit organiseren we uw transport. We maken gebruik van onze standplaatsen in Hoogeveen, Emmen, Coevorden en Gieten. Hier laden we vrachten voor de volgende dag voor en slaan we vrachten op. Aanrijtijden verkorten hierdoor en we zijn sneller ter plaatse.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Wagenpark

Wagenpark

Ons wagenpark bestaat uit 85 trucks en ongeveer 250 opleggers. Door continu te investeren in ons wagenpark en materieel waarborgen we de kwaliteit van uw transport.

Kippers, opleggers, diepladers, semi-diepladers, kooiapen, autolaadkranen, stenentrailers, volumekippers, cuttingkippers, huiftrailers, kastenopleggers met laadklep, et cetera. Met gespecialiseerde medewerkers en modern materieel bieden we u transport op maat aan.

Wagenpark

Certificaten en vergunningen

Wij zijn ISO 9001-2015, VCA Petrochemie 2008/5.1 en GMP+ gecertificeerd. Ook zijn we leerbedrijf voor chauffeurs en bedrijfswagenmonteurs en beschikken we over alle benodigde vergunningen.
Al onze certificaten en vergunningen vindt u hier.

duiven lossen
duiven lossen

Historie

Wigchers bestaat al meer dan 100 jaar en het huidige bedrijf heeft een behoorlijke geschiedenis. In 1905 vestigde Louwrens Wigchers zich als scheepsjager in Schoonoord. Met een paard trok hij schepen geladen met turf en landbouwproducten door het Oranjekanaal dat van Emmen naar Smilde loopt. Omdat er maar weinig schepen door het kanaal voeren waren de inkomsten gering, reden waarom Louwrens ook ander vervoer oppakte.
Zoon Jaap, kwam in 1932 bij zijn vader in de zaak als scheepsjager. Hij ging vanaf 1943 alleen verder met paard en wagen en legde zich toe op het vervoer van landbouwproducten, bouwmaterialen, de handel in brandstoffen, een kleinhandel in tabak, de handel in zand en het aannemen van grond- en wegenwerken.
Vanaf 1947 zette Jaap Wigchers samen met zijn vrouw Aaltje Wigchers – Geugien (foto) in op vervoer met vrachtwagens waarmee stukgoed en losgestorte producten werden vervoerd. Met de in 1953 van de Rijksverkeers-inspectie ontvangen verklaring van vakbekwaamheid  mocht hij maximaal dertig ton lading vervoeren.
Toen (klein)zoon Louwrens in 1964 in de zaak kwam was het nog steeds een eenmansbedrijf. Zes jaar later stonden er naast vader en zoon inmiddels drie chauffeurs op de loonlijst. In 1972 werd het transportbedrijf omgezet in de besloten vennootschap Transportbedrijf Wigchers B.V.
Vanaf 1974 werd Louwrens bij de bedrijfsvoering geassisteerd door zijn vrouw Willy Wigchers – Lodewijks. Willy heeft in 1977 het vakdiploma Beroepsgoederen-vervoer behaald. Onder hun leiding zette de groei gestaag door en met zijn tweeën leidden zij het expanderende familiebedrijf tot 2008.
In dat jaar trad de vierde generatie aan met dochter Hedy Smit – Wigchers en zoon Jaap Wigchers.
In 2017 treedt Aaldert Kuipers ook een telg uit de Wigchers familie toe aan de dagelijkse leiding van het familiebedrijf.
Lees hier meer over het ontstaan en de historie van het familiebedrijf Wigchers.

duiven lossen